Archiv článků

FRESH Crottin

28.04.2019 15:15
Čerstvý kozí sýr, výráběný v mnoha variancích. Od čistého naturalu, přes pažitkový až po fíkový s medem.

Horský

28.04.2019 15:11
Tento sýr vychází z původní receptury švýcarského horského sýru Gruyère.  Je plný ořechové chuti, která mírně přechází do tónů pražených madlí.

Crottin

28.04.2019 15:08
Tento francouzský zrající sýr je výraznější chuti, zrající pod kůrkou tvořenou dvěmi symbiotickými plísněmi. 

Valencay

28.04.2019 14:50
Valencay je francouzský plísňový sýr. Jeho chuť je tvarohová, svěží, s nádechem citrónu, povrch pak tvoří rostlinný popel, prorostlý penicilínovou plísní. Traduje se, že charakteristický tvar získal tím, že mu Napoleon usekl špičku.    
Záznamy: 1 - 4 ze 4