Sýry


Valencay

Francouzský sýr, vyráběný z nepasterovaného kozího mléka, obalený v rostlinném popelu, kterým při zrání prorustá bílá plíseň. Ta spolu s popelem tvoří krustičku, pod kterou sýr zraje. Má svěží citronovou chuť, uvnitř je krásně hladký, tvarohový - jen ochutnat.

 



Crottin de Neubuz

Další z rodiny francouzských kozích sýrů. I tento patří k plísňovým zrajícím sýrům, plnotučný sýr, zrající v celé hmotě,
nedohřívaný, nelisovaný, zrající 3-12 týdnů týdnů :-). Kůra je tvořena mikroflórou z kvasinek a plísní.

Sýr výrazné chuti a aroma.

Rozhodli jsme se pro takzvanou variantu FRESH. A to hlavně z toho důvodu, že vydržet neochutnat po celou dobu zrání,

je zkrátka nemožné.

Crottin
-mladý sýr, uvnitř tvarohový, jemnější chuti
-ve vyšším stupni zralosti, sušší, výraznější chuti

Sýr děláme v pěti variantách, přísady jsou pouze na povrchu, sýr je jimi obalen.

v pažitce

chilli papričce  s petrželkou

ve vlašských ořechách

v sušených rajčatech s bazalkou

v brusinkách

a samozřejmě varianta Natural